Stress och bettskena på Södermalm

Många patienter jag träffar är inte medvetna om att deras nack eller ryggbesvär kan härledas från käklederna. När det gäller spända käkleder och nack/ryggbesvär kan ofta stress vara den triggande faktorn som initierar spända käkar som därefter leder till nack och ryggbesvär. Oavsett om man är medveten eller ej om sin stressnivå kan det var till stor hjälp med kiropraktik behandling andningsövningar och styrketräning. Jag träffar ofta personer på min praktik på Södermalm som använder bettskena. 

Mental träning hjälper dig att sänka stressnivå

Ta hjälp av någon App för mindfullness träning, jag kan varmt rekommendera den blå Mindfullness Appen. Här blir meditation enkelt för dig som nybörjare och den tillgodoser även dig som har erfarenhet sedan tidigare av meditation.

Träning gör dig lugnare och smartare

Jag skulle vilja påstå att regelbundna motions aktiviteter är bättre än mediciner som lindrar smärta och tar bort ångest och depressioner. Det finns ett etablerat stöd för detta påstående på vetenskaplig grund. Faktum är att motion kan sänka ett högt blodtryck och samtidigt förbättra koncentration och minne. Anledningen dessa positiva effekter är framför allt en minskning av olika stresshormoner i blodet.

 Varför blir käkarna spända?

Genom en undersökning av käklederna kan man ofta se en förklaring till långvariga smärtor från skuldror , nacke och rygg. Ett långvarigt ökat tryck runt käkarna leder till att muskler runt nacke, skuldror och rygg blir statiskt spända. Den statiska aktiviten minskar blodcirkulationen och gör dessa muskler trötta, stela och ömma. En kiropraktisk behandling på Södermalm kan hjälpa till att frigöra spänningar i käklederna, vilket i sin tur ofta ger en ökad avslappning runt skuldror och nacke.

Mer från vår blogg