Gonstead Kiropraktik i Stockholm

Om oss
Lars Nilsson, kiropraktor Södermalm

Lars Nilsson, Gonstead kiropraktor

Lars Nilsson har arbetat som Leg. Kiropraktor i 30år. Som Gonstead Kiropraktor i Stockholm är Lars specialiserad inom Gonstead Metoden med utbildning vid GCSS/Gonstead Clinic Study Society. Efter sin examen vid GCSS deltar Lars regelbundet vid internationella Gonstead Advanced Seminars som är vidareutbildning och träning inom Gonstead Metoden.

Examen vid ICEAM Institute of Classics in East Asian Medicine/Reading UK.

Lars är även examinerad från Unversitet i Jiangxi / Kina och har erhållit titeln Läkare i Kinesisk medicin. 

Patienter med en svagare grundhälsa kan gynnas av ett komplement av örtmedicin
Gonstead metoden kiropraktik Stockholm

Vad är Gonstead?

Gonstead är en specifik teknik inom kiropraktik som fokuserar på att diagnostisera och behandla ryggraden och nerver som löper från ryggraden. Tekniken använder sig av en omfattande analys av ryggraden, inklusive röntgenbilder, för att avgöra exakt var problemet ligger och använder därefter skonsamma, precisa justeringar för att återställa ryggradens rätta funktion och lindra besvär och främja kroppens naturliga förmåga att läka sig själv.

Målet med Gonstead kiropraktik är att återställa ryggradens rätta funktion och lindra besvär som kan orsakas av skador eller obalans i ryggraden. Tekniken anses vara säker och effektiv för en mängd olika besvär, inklusive ryggsmärta, huvudvärk och nacksmärta.

 
 

Skillnaden mellan Gonstead och vanlig kiropraktik

Gonstead kiropraktik skiljer sig från traditionell kiropraktik på flera sätt. En av de främsta skillnaderna är den omfattande diagnostiken som används för att avgöra exakt var problemet ligger, inklusive röntgenbilder och andra bilddiagnostiska verktyg. Detta gör det möjligt för Gonstead-kiropraktikern att göra en mer precis diagnos och därmed en mer effektiv behandling.

Utdrag ur vad jag har för bakgrund

Styrkelyft

Tränat styrkelyft sedan 16 år och tävlat för KK Eleiko

Justeringsteknik

Undervisat i justeringsteknik på Skandinaviska Kiropraktor Högskolan

Vidareutbildning för PT

Arbetat med vidareutbildning för Personliga Tränare på Sturebadet

Kiropraktor idrottslag

Arbetat som Kiropraktor med klubbar som Hammarby och Djurgården

Bach.Chin.Med

Examen som Bach.Chin.Med. från Universitet i Kina

Examen vid ICEAM

Examen vid ICEAM som Diplomate in Canonical Chinese Medicine/Reading UK

Category no. 5

kiropraktor lars nilsson kontrollerar nacken

Vanliga frågor om Gonstead

Dr Clarence Gonstead var klar med sin utbildning som Kiropraktor 1923. Han hade studerat vid Palmer School of Chiropractic Davenport,Iowa USA. Han utvecklade sin metod för Kiropraktik under nästan ett halvt sekel. Genom ständiga studier av kroppen och ffa ryggraden och nervsystemet ville han hitta det bästa sättet att analysera och behandla en Subluxation och optimera kroppens egen självläkning.

Det allra viktigaste i en Gonstead Kiropraktors arbete handlar om att placera den disken som utgör den huvudsakliga Subluxationen i en neutral position, detta görs genom att Justera den kota som ligger ovan disken.

En Subluxation är en lättare felställning av en kota vars position förändras genom att diskens kärna tvingas lämna sin centrala position. Subluxationen involverar den spinalnerv närmast disken direkt eller indirekt genom svullnad. I samband med en korrekt justering av Subluxationen sker en mängd regleringar av kroppens olika kontrollsystem. 

En justering av den specifika Subluxationen inom Gonstead metoden skiljer sig mycket från den manipulation med rotation som utförs av det stora flertalet Kiropraktorer. En korrekt Gonstead justering är mycket specifik, snabb och vänlig mot kroppen och ger ett mycket tydligt resultat. Det typiska är man kan höra ett klunkljud och inte ett knak som är det mest vanliga vid rotations eller manipulations behandling.

Syftet med justeringen för en Gonstead Kiropraktor är att förskjuta diskens ovanliggande kota och stabilisera disken och på så vis gradvis återställa optimal funktion.
1. Instrumentering.
Dr Gonstead utvecklade ett unikt instrument som registrerar temperatur skillnader i huden.
Detta instrument uppfattar förändringar av ytliga kärls kärlsammandragningar kopplade till den meningeal nerv som influerar detta hudområde 
och som kan påverkas från det segmnent där Subluxationen finns.
 
2. Visualisering.
Inspektion av patientens kropps symetri, ytliga hudförändringar, hudtonus, balans och emotionell status.
 
3. Statisk palpation.
Palpation av svullnader och smärta, hudtonus.
 
4. Rörelsepalpation.
Undersöka och jämföra olika leders rörleser.
 
5. Röntgenanalys.
En Gonstead Kiropraktor analyserar 3 bilder från varje patient . En bild framifrån med ett helt bäcken upp till halsryggen , en bild från sidan samt en bild 
 med en öppen mun där de översta nacklederna analyseras.
 
6. Patienthistoria.
Medan den viktigaste uppgiften för Kiropraktorn är att hitta Subluxationen och justera denna,
 kan historia om patienten som skada,förlopp,sjukdoms bakrund ge information om neurologisk process 
och relateras till vilken del av nervsysytemet som är involverat.
Dr Gonstead fann att när den primära Subluxationen var justerad, många av de sekundära subluxationerna 
löste sig utan någon åtgärd. Vidare observerade han ju färre segment som Kiropraktorn justerade under ett behandlings tillfälle
, blev det minst neurologisk obalans, bättre hållhet efter justeringen, snabbare stabilisering av ryggraden och kvickare läkning.