Kinesisk örtmedicin, kinesiologi i Stockholm på Södermalm

Örtmedicin

Kinesisk örtmedicin och kinesiologi är behandlingar som genom att stimulera muskler och nervtrådar åtgärdar obalans i kroppen. Behandlingarna utförs på människor som lider av bland annat stress, huvudvärk, mag- och tarmproblem, muskelspänningar och mycket mer.

Du som patient kan söka för allmänna medicinska problem.

Med min utbildning som Leg.Kiropraktor samt Universitetsutbildning i Kinesisk Medicin från Kina har jag en bred kompetens och ser många patienter med problem och smärttillstånd från muskler och leder till alla typer av internmedicinska besvär.

Sagt om våra behandlingar

Jag har gått till Lars i många år och han är fantastiskt duktig och det har alltid varit till stor hjälp, vare sig det rör sig om att ha influensa till ont någonstans på kroppen.
Anna B.
Professionell behandling och trevligt bemötande med personlig touch. Får alltid bästa möjliga hjälp av Lars. Rekommenderar detta ställe till alla.
Caroline K.
Lars är otroligt kunnig och förklarar enkelt och pedagogiskt exakt vad han gör hela tiden. Utomordentlig analys och behandling varje gång.
Niklas D

Vanliga besvär som örtmedicin kan hjälpa mot

Klimakteriebesvär

En naturlig process som tyvärr hos 60-70% av alla kvinnor kan ge besvär som kraftiga svettningar, värmevallning, humörsvängningar, torra slemhinnor och viktökning. Besvären beror på en minskad östrogenproduktion. Ett första tecken att vara observant på är en rubbad menscykel i 40 års åldern eller tidigare.

För att minska besvären erbjuds hormonterapi inom den vanliga vården. Behandlingen är inte helt okontroversiell då det finns en ökad riskfaktor för en rad olika allvarliga biverkningar som hjärt-kärlsjukdomar och cancer.

Kiropraktik tillsammans med örter är ett skonsamt alternativ som ofta har god och snabb effekt. Räkna med att känna symptomlindring efter en veckas behandling om du väljer denna kombination. Rekommenderas att under en till två månader ge behandling om menscykeln varit oregelbunden under längre tid.

Akupunktur Stockholm

Prostatabesvär

Problemet består i en svullnad av prostatan som trycker runt urinröret och ger upphov till frekvent små kissande dag och nattetid ofta med akut trängningskänlsa.Den sökande skall alltid ha kontrollerat att det inte föreligger någon malignitet bakom besvären , om inte detta är utrett remitteras alltid patienten från vår mottagning vidare för undersökning.

Vid godartade besvär lämpar sig våra behandlingar bra som alternativbehandling och kan ge en god effekt. Behandling kan reducera svullnad tryck runt urinrör och även minska risken vid återkommande prostatit. Följden av behandlingen brukar leda till att både sexliv och energi förbättras.

Hjärt & Kärlsjukdom

Denna grupp representerar den största dödsorsaken i Sverige. Inom den klassiska medicinen har man arbetat sedan tusentals år med dessa besvär.

Även om man står på västerländsk medicinering kan man ge örtbehandling parallellt och hjälpa kroppen från biverkningar och förbättra allmäntillstånd.

Kinesiologi Södermalm

Mag & Tarmproblem

Spännvid på magbesvär är väldigt stor och komplex. Kiropraktik och örter kan hjälpa effektivt vid besvär som laktos och glutenintollerans men även mer komplicerade tillstånd som ulceröscolit och Mb Chrons sjukdom.

Med en pulsdiagnos från klassisk medicin och som lärs ut från ICEAM som är en utbildning utanför det Kinesiska Universitet systemet kan vi ställa diagnos och ge lindring för mer komplicerade tillstånd. Med örter och våra behandlingar sker som regel en omgående förbättring.

Tillsammans med kunskap i kostreglering kan vi hjälpa dig att må bättre redan efter några behandlingar.

Astma/Allergi

Dessa besvär kan vara med från födelse eller förvärvats som vuxen. Örtmedicin kan minska slemöverproduktion som är ett vanligt kroniskt problem från lungorna genom att stärka grund konstitutionen.För att få en god hållbar effekt krävs ofta vissa anpassningar av livsstil och kost vilket du kan få hjälp hos oss.

Akuta problem som i samband med en luftvägsinfektion eller allergireaktion går att lindra snabbt. Vid mer kroniska besvär med allergi eller astma är det bra att få förebyggande hjälp även då man inte har så mycket symtom vid några tillfällen på året.

Akupunktur Stockholm Södermalm
Kinesiologi Stockholm Södermalm

Infertilitet

Klassisk medicin har mycket att erbjuda när det gäller fertlitetsbehandling både för kvinna som man. Behandlingen blir skräddarsydd efter ditt specifika behov genom en unik pulsdiagnos.

Trasslig menscykel ,låg äggreserv, trånga äggledare, befrämja blodets cirkulation och ge näring och bygga upp slemhinnor hos kvinnor, öka produktion och aktivitet hos mannens spermier, allt detta kan våra behandlingar med örter hjälpa till med.

Vanligtvis sker behandling ett par tillfällen i månaden. 

Huvudvärk och migrän

Vid akuta besvär kraftig ihållande huvudvärk efter olycka eller okänd anledning bör man söka akut vård. En mycket vanligare bakrund till huvudvärk är stress och arbetsmiljö eller psykisk ohälsa .Dessa orsaker resulterar ofta i spänningar i nacke och skuldror samt käkleder. Dessa besvär kan ofta leda till domningar i armar och händer. Men även synrubbningar, tinnitus, illamående och yrsel kan utlösas av huvudvärk och migrän. Om inget pekar mot någon allvarlig orsak finns det mycket man kan göra för att lindra migrän och huvudvärk.

Hos oss har du en unik möjlighet att få snabb och effektiv behandling genom både kiropraktik och kinesisk medicin i samma behandling. Vi har lång erfarenhet och mycket goda behandlingsresultat.

Man som fått akupunktur i Stockholm

Stress

Ett vanligt symtom som kan vara ett första tecken på långvarig utmattning eller depresssion. När kroppens energidepå töms långsamt blir man mer stresskänslig och irriterad. Vardagens tidigare små problem blir allt svårare att hantera och man överreagerar ofta mot sin omgivning.

Örterna ger en mycket snabb effekt vilket är viktigt för att vända en långvarig trend av för mycket anspänning under lång tid som har dränerat kroppen på energi.

Kinesiologi i Stockholm

Kinesiologi handlar om att testa spänningarna i musklerna på en person. Genom så kallad manuell muskeltestning hittar en kinesiolog spänningar, obalanser och blockeringar i kroppen, som sedan kan åtgärdas. Behandlingen som följer efter en muskeltestning kan också innebära:

 • massage på triggerpunkter
 • koordinationsövningar
 • stretching
 • specialkost
 • vitamin- och mineraltillskott
 • akupressur
 • andningsövningar för att lära sig att slappna av

Behandlingen anpassas efter problemet och vad vi lär oss om din kropp genom att testa muskelspänningarna. 

Gamla lärdomar och ny vetenskap

På STHLM Kiropraktik & Örtmedicin vet att gamla lärdomar och ny vetenskap kan göra underverk på kroppen. Vi samarbetar brett med andra vårdenheter och vill alltid att våra kunder ska genomgå en övergripande allmän medicinsk undersökning vid besvär för att utesluta allvarliga sjukdomar. För sjukdomstillstånd som inte går att definiera, eller som komplement till den allmänna sjukvården, kan de gamla lärdomarna om kinesisk örtmedicin och kinesiologi göra underverk.

Individuell behandlingsplan

För varje ny patient som kommer till oss. Du berättar vad det är du lider av och vi tar fram en behandlingsplan som passar dig, oavsett om det handlar om kinesisk örtmedicin eller kiropraktik. Vanliga områden som våra patienter har fått hjälp med är:

 • Astma
 • Allergier
 • Hjärt- och kärlsjukdomar
 • Huvudvärk och migrän
 • Infertilitet
 • Mag- och tarmbesvär
 • Klimakteriebesvär
 • Prostatabesvär
 • Stress

Behandlingarna sträcker sig från några få behandlingar under en kort period till flertalet behandlingar under några månader. Det beror på vad problemet är och också hur länge du har lidit av det. Självklart är du med och påverkar hur din behandlingsplan ska se ut.

Vanliga frågor om våra behandlingar och kinesiologi

En behandling börjar från 650 kr. Du får ett bättre pris om du köper fler behandlingar samtidigt.

En behandling kan hjälpa mot infertilitet, astma, klimakteriebesvär och mycket annat. Innan en behandling startar går vi alltid igenom dina förutsättningar. 

Hur många gånger du behöver behandlas bedöms efter att vi gjort en funktionsanalys av din kropp.